Σελίδες

cinematheque 10122011




Cinematheque Audio Visual
NOKALYPSE
TRASHY CORD


Σάββατο  10  Δεκεμβρίου 2011
Είσοδος: 5 Ευρώ
Ώρα Έναρξης: 21.00
Περιορισμένος αριθμός θεατών

Η αίθουσα Cinematheque, κάνει πρεμιέρα για δεύτερη σεζόν στον πρώτο όροφο του ΒΙΟS και ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό παρουσιάζοντας μία σειρά οπτικοακουστικών πειραματικών πρότζεκτ  από καλλιτέχνες της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής, με την εικόνα και τον ήχο να αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη κάθε φορά συνθήκη.
Λόγω της ιδιαιτερότητας της αίθουσας Cinematheque, η ώρα έναρξης είναι αυστηρά 21:00.


Nokalypse

Ο Nokalypse (προφ. Νώκαλυψ), κατά κόσμον Θεμιστοκλής Παντελόπουλος, γεννήθηκε (1982) και ζει στην Αθήνα. Δημιουργεί μουσική με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ψηφιακών συνθετητών (μέχρι το 2005) από το 2000. Με την έλευση του 2004 η πειραματική (ηλεκτρακουστική και ελεύθερος αυτοσχεδιασμός) αλλά και η κλασική μουσική αποτελούν αφορμή για περαιτέρω εμβάθυνση στην ηχοπλαστική διαδικασία. Το 2005 κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ και παίζει για πρώτη φορά ζωντανά σόλο. Το 2006 βάζει μπρος στην Triple Bath, ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία. Από αυτή τη χρονιά και έπειτα, δύο θεμελιώδη στοιχεία της μουσικής, ρυθμός και μελωδία, εκλείπουν από οποιοδήποτε ηχητικό προϊόν και ο ήχος του είναι πλέον θορυβικός και βομβώδης (noise/drone). Έχει κυκλοφορήσει 6 προσωπικούς δίσκους (ένα 12" βινύλιο και πέντε CDR) συν έναν split δίσκο, σε δισκογραφικές εταιρείες από την Ελλάδα, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

nokalypse.gr
triplebath.gr

Trashy Cord
Oι Trashy Cord (for oscillating universe of jot) είναι ένα μουσικό σχήμα που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό χρησιμοποιώντας synthesizers, circuit bend toys/radios, live sequencing και ψηφιακούς επεξεργαστές σήματος, χωρίς προηχογραφημένους ήχους, samples ή loopες. Αποτελείται από έναν εικαστικό εργάτη και έναν άνεργο μουσικό. Ο σκοπός του συγκροτήματος είναι ακόμα άγνωστος και για την ώρα περιορίζεται σε εβδομαδιαία ψυχαναλυτικά sessions στο home studio.


http://soundcloud.com/trashycord
http://trashycord.blogspot.com/



Οι Trashy Cord (Μάνος Μαρκετάκης, Αλέξανδρος Παπαγρηγορίου) και ο Αλέξανδρος Μιστριώτης θα παίξουν αυτοσχεδιαστικά προσπαθώντας να ισοροπήσουν ανάμεσα στην έκπληξη και την συνεννόηση.

« Υπάρχουν τόποι που δεν ξέρουμε αν βρίσκονται μπροστά ή πίσω μας, αν τους περιέχουμε ή αν μας περιέχουν. Σ’αυτούς τους τόπους ξεδιπλώνονται οι επιθυμίες οι σκέψεις και οι αισθήσεις, εμφανίζονται οι έννοιες και οι Ιστορίες σαν καθαροί όγκοι. Όλα, αν τα δεις από απόσταση, μοιάζουν με συχνότητες και ρυθμούς, με γραμμές και επίπεδα. Τι είναι, όμως, αυτό που τα κινεί είναι άγνωστο. Τι είναι αυτό που μας κινεί δεν γνωρίζουμε. Ποια είναι η ερώτηση-πηγή όλων των ερωτήσεων και ποια είναι η επιθυμία-πηγή όλων των επιθυμιών; Δεν ξέρουμε. Κι αυτή η επίγνωση, εκτός των άλλων, μπορεί να είναι γεμάτη ενθουσιασμό. Ο Έρωτας και η Ερώτηση έχουν κοινή ρίζα.»

http://alexandrosmistriotis.wordpress.com/
http://stinathina.wordpress.com
http://raymondrousselinathens.wordpress.com/